Renovatie van een rijwoning

Deze rijwoning werd volledig gestript en heropgebouwd met respect voor reeds aanwezige, mooie elementen.

Zo werd de bestaande verdeling van het gelijkvloers in 3 ruimten bewaard, waardoor er meer huiselijkheid en gezelligheid gecreëerd wordt dan wanneer er één lange ruimte van gemaakt wordt.

Door te zorgen voor een eenheid in kleuren en materialen, geeft de woning een ruimtelijk gevoel. De volledig opengewerkte achtergevel en de grote lichtkoepel boven het salon transformeert deze rijwoning tot een licht en ruimtelijk geheel.

Inrichting van een zolderruimte tot slaapeenheid en bureauruimte

Deze zolderruimte werd verbouwd tot een slaapeenheid en een bureauruimte met een handige opbergwand. De hele zolder werd geïsoleerd, we staken er een groot dakraam in en gebruikten wit als basiskleur. Op die manier werd deze zolder een zeer heldere ruimte.

Om te zorgen dat de ruimte niet kil aanvoelt, gekruikten we voor de afwerking van de muren en kasten OSB. Na het schilderen van dit plaatmateriaal blijft de structuur zichtbaar. Dit geeft een mooi, warm effect en is tegelijk ook positief voor de akoestiek van de ruimte.

Inrichten van de leefruimte van een jong koppel


Dit jonge koppel kocht deze rijwoning met een open keuken en leefruimte. Het huis mist echter nog persoonlijkheid en sfeer om er een thuis van te maken. 

Door enkele kleine ingrepen, zoals de juiste verlichting en raamdecoratie, meubel- en decoratieadvies, toe te passen, bekomen we de sfeervolle thuis die ze verlangen.

Na mijn huisbezoek bezorgde ik hen hun persoonlijke make-over pakket. Daarmee gingen ze zelf aan de slag. 


Airbnb Brugge

winnend ontwerp interieurontwerpwedstrijd Inside-Out 2017

Hier is er gekozen voor een interieur waar het natuurlijk licht een belangrijke rol speelt.

De schuine wand laat het licht toe om heel ver in het appartement door te dringen en geeft een ruimtelijk gevoel. Het veelvuldig gebruik van wit, versterkt dit 'lichte' effect.

Naast het esthetische aspect, laat de schuine wand toe om de functionele ruimtes op een subtiele manier in het ontwerp te integreren. Naast de badkamer en het toilet, is er achter deze wand ook ruimte voor een schuifkast. De ingebouwde zitbank maakt het ontwerp af.

Bij de materiaalkeuze speelt multiplex en hout de hoofdrol. Het is niet alleen duurzaam, door het herhaaldelijk gebruik doorheen het appartement, brengt het ook eenheid en rust.

Ook al zin om je interieur aan te pakken? Wil je graag professionele hulp bij het kiezen van je nieuwe meubels? Voelt de indeling van je woning niet goed aan, maar weet je zelf niet waar te beginnen? Heb je wel eens behoefte aan een ander kleurenpalet in huis? Kan je kantoor best wat meer klantgericht ingericht worden?

Neem dan vrijblijvend contact op. Een eerste ontmoeting is gratis.

Huisartsenpraktijk 'De  Blokskens' in Halle-Zoersel

Voor deze artsenpraktijk werkten we een strak en clean interieur uit, met hout als warm element.

We kozen voor een troffelvloer voor zijn strakke looks en zeer goede eigenschappen wat betreft onderhoud en hygiëne.

Elke consultatieruimte heeft een op maat gemaakte bureau . Daarvoor gebruikten we akoestische deurpanelen in combinatie met een witgelakt bureaublad.

De moswand brengt de natuur in de wachtzaal en overal is gebruik gemaakt van directe en indirecte verlichting.   

Totaalinrichting van boekhoudkantoor Atfinco in Leuven


Van deze grote, open ruimte maakten we een aangename en efficiënte werkplek met
3 workstations.
Bij het kiezen van het bureaumeubilair is er rekening gehouden met functionaliteit en ergonomie, zonder een mooi design uit het oog te verliezen. 

We creëerden een toffe lunchhoek, ideaal voor een gezellige babbel met de collega's. Ook de ontvangstruimte kreeg een make-over 

 

Dassenwinkel

Dit winkelpand huisvest een dassenwinkel. De ruimte van het pand zit vooral in de hoogte, die hoogte hebben we dan ook gebruikt om er een echte eyecatcher van te maken.

De etalage is volledig in glas en reikt tot helemaal bovenaan. De etalage zelf bestaat uit een intuïtief uitgetekend lijnenspel bestaande uit zwarte

U-profielen die dienen als 'hanger' voor de dassen.

In contrast met de 'ruwe' etalage staan de 2 houten meubels die uiterst strak zijn afgewerkt.

Op de muren is gewerkt met een  structuurverf die een extra dimensie aan de wanden geeft en in contrast staat met de 'gladde' gepolierde betonvloer.

Voor de verlichting kozen we voor een combinatie van direct en indirect licht.     

Appartement met dakterras

Voor de inrichting van dit appartement kozen we voor een scandinavisch-geïnspireerde stijl. Zo creëerden we een moderne, strakke en toch warme en speelse sfeer.

We doen dit door warme en natuurlijke materialen te gebruiken zoals eik, paddoek en leisteen. Het wit die het appartement domineert, voelt niet koud aan, daar er een kleine rode toets in zit, maar garandeert eerder een open, lichte, ruimtelijke sfeer.

De keuze om designklassiekers te gebruiken, zorgt voor een klassevolle uitstraling van het interieur.

Enkele kleine, maar verrassende kleuraccenten zorgen voor het speelse, toegankelijke karakter.

Appartement aan zee - tweede verblijf

Dit appartement aan zee is het vakantieverblijf van een koppel met 2 kinderen. Het heeft zowel zicht op zee als op het achterland en daar is vollop gebruik van gemaakt bij dit ontwerp.

Vanuit de salon kan je de zon zien zakken in de zee. In de keuken is het heerlijk ontbijten in de ochtendzon.

In de schuine wand zitten de kinderkamer, badkamer, toilet en voldoende kastruimte vervat.

Het bed op wielen kan zo gedraaid worden dat ze zicht op zee hebben, tv kunnen kijken vanuit hun bed, of ze kunnen het helemaal wegdraaien. De kinderen hebben elk hun cocon in het op maat gemaakte slaap- en opbergmeubel

SIDE-Interieur   info@side-interieur.be   +32 472 63 47 44   Beverlaai 73, 8500 Kortrijk

Interieurontwerper - interieurinrichter - interieuradvies - visualisatie - kleurenconsulent - kleuradvies - lichtadvies


Binnenhuisontwerper, interieuradviseur in Kortrijk, West-Vlaanderen en daarbuiten.

Copyright @ All Rights Reserved